המדריך לרכישת רכב יד שניה:

    סקרתם את כל האפשרויות לרכישת רכב והגעתם למסקנה כי כרגע הכי טוב עבורכם יהיה לרכוש רכב יד שניה? בכל זאת, הוא גם זול יותר באופן משמעותי מרכב חדש, וגם ערכו נשחק פחות. ויחד עם זאת גם הבנתם כי לא מדובר בתהליך פשוט בכלל – המבחר עצום, הסיכון גבוה, ולפעמים אתם מוצאים את עצמכם אף מסתמכים על "המזל". אז כדי לרכך את התהליך, החלטנו להרים את הכפפה ולהכין מדריך פשוט וידידותי עם פעולות שחייבים לעשות לפני רכישת רכב יד שניה, כדי לצלוח בשלום את התהליך ולהתחדש בביטחון

    1. שואלים את השאלות החשובות – חשוב שתשאלו על כל רכב מה הקילומטראז' שלו (ככל שעשה מרחק גדול יותר – איכותו ותקינותו נמוכה יותר), כמה בעלויות היו על הרכב (יותר בעלויות משמע המחיר צריך להיות נמוך יותר), איפה מטופל הרכב ובאיזו תדירות, מה מצבו המכני, והאם עבר תאונות.

    2. בודקים את ספר הטיפולים של הרכב – ודאו כי אתם מקבלים ספר עם מידע מתי הרכב עבר טיפול ואיזה, ושימו לב כי ליד כל טיפול אמורה להיות חותמת (אין חותמת? לא תקין וייתכן כי לא היה טיפול כזה). ספר הטיפולים גם קריטי לאימות הקילומטראז' של הרכב כך שניתן להשוות את נתון הקילומטרים על צג הרכב לעומת הנתון בספר הטיפולים.

    3. בודקים במשרד הרישוי שלא רשומים על הרכב שיעבודים או עיקולים ואם הבעלים הראשון היה חברת ליסינג, חברה פרטית או אדם פרטי, רצוי אף שתגדילו ראש ותפנו לרשם החברות ורשם המשכונות כדי לוודא שהשיעבוד על הרכב לא רשום שם.

    4. לוקחים את הרכב לנסיעת מבחן באור יום – כדי להקשיב לרעשים חריגים, לבדוק שהעברת ההילוכים ברכב תקינה, שהיגוי הרכב מבוצע באופן תקין וחלק, לבחון את האצת הרכב, את איכות הצמיגים והבלמים, את החלונות, הוינקרים והמזגן, ובכללי – להרגיש את הרכב תוך כדי נסיעה ולגלות אם אתם בכלל אוהבים לנהוג בו.

    5. פותחים את מכסה המנוע – בדקו את צבע השמן על המדיד, צבע שחור וריח שרוף? כנראה שכדאי לבצע החלפת שמן בקרב, בחנו אם יש בועות או משקעים לבנים המרמזים שיש מים בשמן שיובילו לשיפוץ ראש, והאם המנוע מקורי - אם המנוע הוחלף, בררו מתי בוצעה ההחלפה, היכן בוצעה, האם הוא מפירוק מקומי, מייבוא, או חדש והאם הוא עדיין באחריות כלשהי.

    6. בודקים את הרכב במכון מוסמך – קחו בחשבון שעלולים לתת לכם מידע מוטעה או חלקי על הרכב, בעיקר בנוגע לפגמים, תקלות או תאונות, ורק כשתגיעו לטיפול שגרתי יתגלה בפניכם מצבו האמיתי של הרכב. בהרבה מקרים במכון עולים על בעיות ותקלות שלא תראו בבדיקה שלכם, מעבר לכך מדובר בבדיקה הרבה יותר מדויקת ואמינה.

    7. מעבירים בעלות – אל תעבירו את התשלום במלואו לפני ביצוע העברת הבעלות על הרכב. כאשר אתם מעבירים את הבעלות (בבנק הדואר או במשרד הרישוי) חשוב שתבדקו האם רישיון הרכב שמוצג הוא אותו רישיון שהוצג לכם בעבר, ובקשו מהפקיד לעשות עבורכם השוואה בנתוני מספר השלדה והמנוע הרשומים ברשיון הרכב לאלו המופיעים במחשב משרד הרישוי. יש אי התאמה? יש בעיה – עצרו את העסקה עד לבירור העניין.
    לסיכום, רכישת רכב יד שניה בהחלט יכולה להיות אופציה מצוינת שתחסוך לכם אלפי שקלים, אבל זאת כמובן בתנאי שאתם עושים זאת בתהליך מסודר ומוקפד ומוודאים כי ביצעתם כל שלב בתהליך.  

     

    אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.