בימים בהם הרצון הוא בעיקר לצמצם הוצאות, יש לא מעט רכבים משפחתיים אמינים בעלות נמוכה שיכולים לקלוע למטרה

כתב: איתי שטיינברג

תאריך פרסום: 28.12.23

ימים לא פשוטים עוברים עלינו. לא מספיק שהמצב הכלכלי בישראל בשנה האחרונה לא היה מזהיר - ועם תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר המצב התדרדר אף יותר. חלק גדול מהעם נמצא במילואים, פעילויות המסחר והתעשייה לא בשיאם ולציבור יש פחות כסף. גם בשוק הרכב רואים את ההשלכות עם פחות עסקאות לקניית רכב, גם חדש וגם משומש.

עם זאת, רכב הוא צורך חשוב ובסיסי, לכן גם בתקופה הנוכחית והמורכבת יהיו שיצטרכו אותו, רק שבמקום לרכוש רכב משפחתי חדש במחיר של 160,000 ₪ בממוצע, יעדיפו לחפש מציאות בשוק היד 2. 

בכתבה זו ריכזנו חמש אפשרויות לדגמים משפחתיים עד 80,000 ₪. כל רכב נכנס לפי מאפיין ייחודי, אך לכולם מכנה משותף - קיומה של מערכת בלימת חירום אוטונומית, לפחות. רוב הדגמים ברשימה נבחנו במבחני הריסוק האירופיים אחרי שנת 2015 אז נבחנו הדגמים לפי פרוטוקול בחינה מחמיר ביותר. מאפיין משותף נוסף הדגמים ברשימה נכנסו גם לפי רכיב של אמינות, כך שהדגמים המופיעים נחשבים אמינים ועמידים.

המחירים הצמודים לכל דגם מובאים לפי מחירון לוי יצחק, הקובע לצרכי ביטוח. הרשימה מסודרת לפי סדר מחירים עולה, לפי השנתון הראשון של הדגם עם מערכות הבטיחות המתקדמות. 

הזול ביותר: קיה ספורטאז' 1.6 ליטר

זמינות בישראל: תחילת 2016

גרסה רלוונטית: 1.6 ליטר, 'אורבן'

שווי במחירון: 67,000 ₪ (2016)

מערכות בטיחות מתקדמות: בלימת חירום אוטונומית, התרעת סטייה מנתיב ותיקון, עמעום אורות אוטומטי

דגשים: קיה ספורטאז', שהיה להיט מכירות בעיקר בתקופה שבה נמכר עם מנוע בנזין 1.6 ליטר והיה לרכב הפנאי הקומפקטי הזול ביותר בישראל (עם תיבה אוטומטית) - ממשיך להיות הבחירה ההוגנת והכנה גם כמשומש, עבור מי שמחפשים את ההצעה הזולה ביותר לרכב פנאי קומפקטי בטיחותי.

לספורטאז' איכות ייצור טובה ומפרט אבזור סביר בהחלט, הכולל מסך מגע בגודל "8 ופתחי אוורור ליושבים מאחור. אבזור הבטיחות מכובד מאוד ביחס לשנתון ולמחיר. מרחב הפנים גדול יחסית.

החיסרון העיקרי נמצא במערכת ההנעה - מנוע 1.6 ליטר מתקשה לשנע את המרכב הכבד, בוודאי עם רכב מלא. לאורך זמן המנוע הזה עלול לפעול תחת עומס גבוה, מה שמגביר את הבלאי למנוע ומוביל לצריכת שמן גבוהה. לכן, ספוטראז' 1.6 ליטר כדאי בדרך כלל למי שמחפשים רכב שני לבית או למי שהנסיעה שלהם צפויה להיות נמוכה. ההמלצה היא לרכוש רכב שנסע מעט, עד כ10,000-12,000- ק"מ לשנה. הדברים נכונים גם לגבי גרסת 2.0 ליטר. 

מגרסאות טורבו-בנזין או דיזל (שתיהן 1.6 ליטר) עדיף להימנע. ועוד דבר שחשוב לקחת בחשבון וזה הביקוש הגבוה לספורטאז' בקרב גנבים, מה שעלול לייקר את מחיר הביטוח המקיף.

Kia Sportage - Ronen Topelberg

למיטיבי לכת: טויוטה אוריס היברידית 

זמינות בישראל: אמצע 2013 

גרסה רלוונטית: 1.8 ליטר, היברידית 

שווי במחירון: 70,000 ₪ (2017, האצ'בק) 

מערכות בטיחות מתקדמות: בלימת חירום אוטונומית, התרעת סטייה מנתיב, עמעום אורות אוטומטי (מתחילת 2017)

דגשים: עבור מי שמרבים בנסיעות וזקוקים למערכת הנעה חסכונית במיוחד, הפתרון המועדף הוא לבחור במכונית עם מערכת הנעה היברידית או במנוע דיזל. היצע הדגמים עם מערכות ההנעה האלו אינו גדול - ומבין האפשרויות, טויוטה אוריס היא המומלצת - היא חסכונית, מתומחרת טוב ובעלת אפשרות לאחריות ארוכה במיוחד.

אוריס היה הכינוי לגרסאות ההאצ'בק והסטיישן של טויוטה קורולה בין 2007 ל-2019.  למערכת  ההנעה היעילה (כולל יכולת תנועה על חשמל בלבד, בפקקים או בתנועה עירונית) חוברים נוחות נסיעה טובה ורמת בטיחות גבוהה יחסית. המגרעת הבולטת של אוריס היא במרחב הפנים הלא-גדול יחסית ובהיעדר פתחי אוורור ליושבים מאחור.

רמת העמידות של אוריס היברידית נחשבת גבוהה, בין היתר הודות לגיבוי מטויוטה. ללקוחות מוצעים מסלולי הארכת אחריות בהיקף יוצא דופן: את האחריות לסוללת המתח הגבוה (שמתבלה לרוב אחרי 5-7 שנים) ניתן להאריך עד 12 שנים/ללא הגבלת נסיעה ואפשר גם להאריך את האחריות המקיפה (יחסית) עד 15 שנים/250,000 ק"מ.

 

עם זאת, יש לקחת בחשבון כי הארכות מסלולי האחריות מתבצעות מידי שנה (בתשלום) וכפופות לביצוע בדיקות שנתיות (בתשלום גם כן). כמו כן, אף אחד ממסלולי האחריות לא מכסה את "המחלות" כמו שסתום EGR שנסתם או משאבת מים (חשמלית עם ליבה מפלסטיק), קצרת חיים 

Toyota Auris

המרווחת: סקודה סופרב 

זמינות בישראל: סוף 2015

גרסה רלוונטית: 1.4 ליטר, 'אמבישן'

שווי במחירון: 70,000 ₪ (2016)

מערכות בטיחות מתקדמות: בלימת חירום אוטונומית תקנית; מתחילת 2018 נוספו למפרט התקני גם מערכת לתיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור עצמים בשטחים 'מתים' והתרעה על תנועה חוצה מאחור.

דגשים: סקודה סופרב נחשבת, עד היום, לאחת המשפחתיות הגדולות האהובות בשוק – הישג מכובד על רקע חיבת הקהל לדגמי פנאי. אפשר להעריך כי סופרב אהובה בזכות שילוב בין ביצועים טובים (בעיקר בגרסאות החזקות), מופיע פשוט ופונקציונלי שנראה טוב גם אחרי כמעט עשור וכמובן – מרחב פנים יוצא דופן בגודלו. 

סופרב הוצעה עם מספר מערכות הנעה. המועדפת לטעמנו זאת גרסת 1.4 ליטר הבסיסית והפשוטה, עם מכלולים אמינים וזולים יחסית לתחזוקה (רצועת תזמון, תיבה דו-מצמדית 'יבשה'). מנועי 1.8 ו-2.0 ליטר מורכבים ויקרים יותר לתחזוקה, ב-2.0 ליטר גם תיבה דו-מצמדית 'רטובה' שמייקרת את העלויות עוד יותר. כדאי לקחת בחשבון כי לסופרב ביקוש גבוה בקרב גנבים, מה שמוביל בין היתר למחירי ביטוח מקיף גבוהים. גרסת 1.4 ליטר זמינה בשתי רמות גימור ('אמבישן', 'סטייל'). המפרט התקני כולל מערכת מולטימדיה עם מסך "8 וממשקי צימוד, כניסה והנעה ללא מפתח, פתחי אוורור ליושבים מאחור; אם זאת אין הצדקה אמיתית להשקיע בגימור המשופר ('סטייל'). מתחילת 2018 הוצעה סופרב עם מפרט אבזור בטיחות מועשר - ערכה של כזאת מתחיל ב-100,000 , מומלץ למי שיכול.

 

Skoda Superb 

מושלם למשפחה: פולקסווגן טיגואן

זמינות בישראל: תחילת 2017

גרסה רלוונטית: 1.4 ליטר, 'טרנדליין'

שווי במחירון: 71,000 ₪ (2017)

מערכות בטיחות מתקדמות: בלימת חירום אוטונומית (עם זיהוי הולכי רגל)

דגשים: טיגואן, נדמה, הוא הרכב המושלם למשפחה - מרווח אבל לא גדול מדי, בטיחותי, שקט, בעל איכות ייצור וגימור גבוהה.

טיגואן נחשב מוצלח כחדש, אך יקר - אבל כמשומש המצב שונה. במפתיע, ערכו כמשומש נמוך יחסית - והוא אפילו שווה פחות מסיאט אטקה. ביחס לאטקה (ולסקודה קארוק) טיגואן גדול ומושקע יותר - ותעיד על כך העובדה שבעוד שאטקה מצויד בתיבה דו-מצמדית פשוטה (עם מצמדים 'יבשים') לטיגואן תיבה דו-מצמדית עם מצמדים 'רטובים', יקרה ועמידה יותר.

מצד שני, דווקא התיבה היא מנקודות החולשה שלו - לתיבה הזאת תחזוקה יקרה יחסית (החלפת שמן ומסנן שמן בכל 60,000 ק"מ בעלות של קרוב ל-3000  ), יש לה פוטנציאל לתקלות יקרות, אין יכולת לשפץ אותה. כדאי לחפש רכב שעבר טיפול בתיבה לאחרונה, במרכז שירות מורשה או מומחה. בעניין המנועים, מנוע 1.4 ליטר נחשב אמין ועמיד, על גרסת 2.0 ליטר אפשר לוותר עקב תחזוקה יקרה משמעותית.

לרמת הגימור הבסיסית 'טרנדליין' מערכת מולטימדיה מקורית עם מסך בגודל "8 בעל ממשקי צימוד לקארפליי ואנדרואיד אוטו. בהיצע גם 'קומפורטליין' מאובזרת יותר (כולל בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום גם בנסיעה לאחור) אבל שוויה גבוה ב-22,000   - וזאת תוספת מוגזמת לטעמנו.


Tiguan  

 היוקרתי: אודי 2Q

זמינות בישראל: תחילת 2017

גרסה רלוונטית: 1.4 ליטר, עם חבילת 'Assistance'

שווי במחירון: 78,000  (2017)

מערכות בטיחות מתקדמות: בלימת חירום אוטונומית תקנית; עם חבילת 'Assistance' גם התרעת סטייה מנתיב ותיקון, עמעום אורות אוטומטי וניטור עצמים בשטחים 'מתים'.

דגשים: אודי 2Q אינו רכב פנאי יוקרתי פר-אקסלנס, אבל סמל המותג היוקרתי בהחלט תורם לתחושה הטובה, בעוד שסביבת הנהג תורמת את חלקה בדמות מופע מאופק ואלגנטי עם שימוש בחומרי דיפון איכותיים בדרך כלל.

בשונה מהתפיסה הרווחת, 2Q הוא רכב פנאי קומפקטי בדומה ל3Q - שניהם נשענים על אותו בסיס מכני (המשותף לאודי 3A/פולקסווגן גולף) רק ש2Q מעט יותר קטן ופשוט יותר בתכנון שלו. 2Q הוצע עם אחד משני מנועי טורבו-בנזין - 1.0 ליטר ו-1.4 ליטר, בשני המקרים עם תיבה דו-מצמדית (מצמדים 'יבשים'). כדאי להעדיף את גרסת 1.4 ליטר, מאחר ודווקא גרסת 1.0 ליטר סובלת מתחזוקה יקרה כתוצאה מבלאי גבוה, שמקורו בשילוב בין מבנה המנוע (שלושה צילינדרים) למערכת 'עצור-וסע'. עם זאת, למרות השיוך למותג יוקרה, החלקים אינם יקרים מאחר והם משותפים לדגמי פולקסווגן העממיים (מה שאי-אפשר להגיד על רוב דגמי המותג, מ4A ומעלה).

כדאי להעדיף 2Q עם חבילת הבטיחות Assistance - קיומה מאפשר פטור מחובת התקנה של מערכת התרעה מקומית מנג'סת מ-2018 דווקא בגרסת 1.0 ליטר הוצעו כל מערכות הבטיחות באופן תקני, אבל מהגרסה הזאת כדאי להימנע, כאמור. 

Audi Q2

החלטתם לקנות רכב? כך תקלו על עצמכם

חקרתם, השוואתם ומצאתם את הרכב את המבוקש. מה עושים עכשיו? איך מוצאים את הרכב הרצוי? רבות הדרכים למצוא רכבים יד 2, אפשר דרך מוכר פרטי, סוחרי רכבים או אפילו חברת ליסינג, אבל ידוע שמדובר בעסק לא פשוט, הביקוש גדול, וההיצע קטן. 

מתחילים להילחץ? אל דאגה, במימון ישיר ערוכים גם לעזור בשטח הזה. לחברה שירות מציאת רכב הניתן ללא עלות וללא התחייבות, ומתקשר עם מאות סוכנויות ברחבי הארץ שיוכלו לעזור לכם למצוא את הרכב המבוקש. מדובר בתהליך פשוט וקל. כל מה שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם יועצי מימון ישיר, שם תקבלו מענה, הכוונה וכמובן שליחתכם למגרש בו נמצא הרכב שהכי מתאים לפרופיל הרכב שחיפשתם.

מה עושים עם המחיר? 

מאחר וקניית רכב היא עסק יקר, לעתים צריך להיעזר בגורם מממן חיצוני. חברת מימון ישיר מציעה לכם הלוואה לקניית רכב במגוון מסלולים: הלוואת גרייס – קונים עכשיו, מתחילים לשלם בעוד שלושה חודשים; הלוואות המתאימות גם לרכישת רכב מאדם פרטי עד 200,000  

רוצים לדעת עוד? יועצי המימון זמינים לשאלות, בירורים ועזרה בטלפון 03-3723961, בימים א' - ה' בין 8:30 ל-16:00.

בהצלחה!