יתרונות-חסרונות על האופציות השונות לרכישת רכב:
אנחנו יודעים עד כמה הליך רכישת רכב עלול להיות תהליך ארוך, מבלבל ומאתגר בייחוד כששוק הרכב כיום מוצף באפשרויות לרכישת רכב, אז בין שלל האופציות אתם בטח תוהים מה עדיף - רכב חדש מהיבואן, "אפס קילומטר" או שאולי רכב משומש מחברת ליסינג? ואם כבר ליסינג אז ליסינג תפעולי או שמא מימוני? מכיוון שאנחנו מאמינים שבכל הנוגע לרכישת רכב חשוב שתכירו את מירב האופציות שנגישות לכם, החלטנו לעשות סדר בבלגן ולגולל בפניכם את כל האופציות השונות לרכישת רכב ולמנות את היתרונות והחסרונות של כל אופציה, במטרה שתבחרו בפתרון היעיל, המהיר והנכון ביותר עבורכם.
רכישת רכב חדש
לרכישת רכב חדש יש 3 אפשרויות:
-
רכישה ישירה מהיבואן הרשמי - ברכישה מהסוג הזה התשלום נעשה במזומן או בשיטות מימון שונות (כגון מימון חוץ בנקאי).
יתרונות? נוחות, זמינות והיצע. כמו כן, רישום הרכב יהיה על שם הרוכש ולא על שם חברה/החכר (דבר שמוביל לרוב לירידת ערך ביום המכירה), ויש מגוון רחב יותר של אפשרויות לאפיין את הרכב כמו בחירת צבע, מצלמת רוורס, גג שמש וכו'.
חסרונות? מחיר היבואן לרוב גבוה וירידת הערך גדולה בשנים הראשונות. -
רכישת רכב חדש 0 קילומטר מחברת ליסינג - במסגרת עסקה זו רוכשים את הרכב לא מהיבואן אלא מחברת הליסינג, איך זה עובד? חברת הליסינג מזמינה מהיבואן כמות גדולה של מכוניות שעליהן היא מקבלת הנחה משמעותית (עד עשרות אלפי שקלים לכל רכב), מתוך מלאי זה חברת הליסינג מציעה לכם לרכוש ממנה רכב, ולכן תהיו היד השניה למרות שהרכב כלל לא נסע (0 קילומטר).
יתרונות? בעת הרכישה תזכו למחיר נמוך משמעותית מאשר רכישה של אותו הרכב ישירות מהיבואן.
חסרונות? רישום הרכב ביד הראשונה הוא על שם החברה, מעבר לכך, רכב חדש שב-3 שנים החליף שתי ידיים, יספוג ירידת ערך וזאת על-פי תחשיבי מחירונים מסוימים. -
ליסינג פרטי
ראשית יש להבדיל בין ליסינג תפעולי לפרטי:
בליסינג תפעולי משכירים רכב לטובת שימוש בעבור תשלום חודשי קבוע למשך תקופה מוגבלת בזמן. זוהי עסקה מקובלת בעיקר בחברות הייטק או חברות גדולות שמעמידות לרשות העובדים רכב חברה מהעבודה. האחריות על הרכב היא של חברת הליסינג שהיא למעשה הבעלים של הרכב ולכן גם דואגת למבחן הרישוי ולטיפולים, התשלום חודשי על הרכב הוא בהתאם לשווי השימוש שלו הכולל את אגרת הרישוי השנתית, הטיפולים השוטפים, התיקונים ועלות הביטוחים.
בליסינג פרטי תשלמו תשלום קבוע וידוע מראש, לרוב בהתאם לגובה מקדמה ראשונית אותה תשלמו לחברת הליסינג. בניגוד לעסקת ליסינג תפעולי, בליסינג פרטי, הרכב עובר לבעלותו של הלקוח והוא זה שאחראי לדאוג לתחזוקה ולטיפולים.
תקופת הליסינג נעה בטווחי זמן שונים כאשר בתומה, עומדות בפניכם מספר אפשרויות:
רכישת הרכב – תוכלו לשלם את יתרת הסכום של הרכב בהתאם למחירו, והרכב יעבור לבעלותכם כיד שנייה.
החזרת הרכב – תוכלו להחזיר את הרכב לחברת הליסינג. חשוב לזכור שבהתאם לחוזה ייתכן ויהיו חיובים שונים שתלויים במצבו החיצוני והמכני של הרכב שתחזירו.
המשך העסקה ומעבר לרכב חדש – תוכלו להחזיר את הרכב המושכר ולעבור לרכב חדש עם שינוי הסכום החודשי.
יתרונות? יש מגוון אפשרויות מימון, כמו כן ישנה אפשרות לשדרג לרכב חדש ללא דאגה לירידת הערך.
חסרונות? הרכב עובר יד ברשיון, ובמידה ורוכשים את הרכב יש ירידת ערך בעקבות הרישום הראשוני כרכב ליסינג.
רכישת רכב יד שנייה
-
רכישת רכב יד שנייה מחברת ליסינג
יתרונות? מגוון רחב של רכבים, תנאי מימון נוחים, מחיר נוח, תהליך יותר פשוט מאשר רכישה מאדם פרטי, כמו כן, ברוב החברות ניתן לעשות טרייד-אין על הרכב הישן.
חסרונות? הרכבים פחות מטופלים (נהגים ברכב ליסינג פחות משקיעים ברכב לעומת בעלי רכב פרטי), כמו כן, הרכבים המוצעים הם לרוב בדגמים סטנדרטיים ובאבזור מינימלי. -
בעלי רכב פרטי
יתרונות? בשוק הפרטי ניתן למצוא רכבי יד שניה טובים משום שבעלי רכבים פרטיים רבים נוטים לטפל ולשמור את הרכב שלהם, כמו כן המחיר – אנשים מעוניינים למכור את הרכב מסיבה מסוימת, ולכן יהיו יותר גמישים עם המחיר ואף יורידו את מחיר הרכב בסכום לא קטן.
חסרונות? רכישת רכב יד שניה מאדם פרטי תצריך מכם המון זמן והמון סבלנות, לא מקבלים אחריות ובנוסף, אין לדעת האם אפשר לסמוך על בעל הרכב והאם הפרטים שמסר אודות הרכב אכן נכונים, במידה ויש בעיה ברוב המקרים אין למי לפנות וזאת בניגוד לחברות הליסינג שמספקות אחריות לרכבי יד שניה.
ומה לגבי שיטות המימון?
הלוואה- ישנה אפשרות לקחת מהבנק או מכל גוף פיננסי אחר הלוואה במטרה לרכוש רכב.ליסינג- ישנה אפשרות להחכיר רכב בליסינג פרטי.
טרייד אין- ישנה אפשרות למכור את הרכב הישן לחברה בה קונים את הרכב. סכום הרכב הישן יקוזז עם הסכום של הרכב החדש והסכום הכולל יחולק לתשלומים נוחים.
אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.