מה חשוב לבדוק לפני קניית רכב מאדם פרטי – כל נורות האזהרה שצריכות לקפוץ לך


מתרגשים לקראת קניה של רכב יד שניה מאדם פרטי? כדאי שתכירו את הכללים לפני שקונים מכונית משומשת. מה צריך לעשות? מה צריך לדעת לפני שניגשים אל אחת מהעסקאות הכי חשובות בחיים שלכם? ארזנו לכם סט כללים שיגדילו את סיכויי ההצלחה שלכם למצוא את הרכב הבא שלכם!

התכוננו לשיחת הטלפון עם המוכר

השיחה ראשונית למוכר הרכב חשובה. יש מספר שאלות שכדאי לשאול, כדי להפיק מידע חשוב מעבר לכמה קילומטר צבר הרכב.

  1. חפשו את הטלפון של המוכר בגוגל. ראיתם מספר מודעות למכירה עם אותו מספר טלפון? זאת נורת אזהרה. אולי לא מדובר באדם פרטי, אלא בסוחר מכוניות. החליטו אם מתאים לכם להתקדם. 
  2. שאלו את המוכר האם הרכב שלו?  האם הוא רשום על שמו?. כך תדעו בוודאות שמדובר באדם פרטי שמנסה למכור את הרכב. 
  3. שאלו האם במידה ויהיה צורך בהגעה למכון בדיקה, ותתגלה בעיה מהותית ברכב האם הוא מתחייב לשלם את מחיר הבדיקה.  השאלה הזו יכולה לסייע לכם לסנן רכבים שלא תרצו לקנות. 
  4. המוכר מתחייב שהכל תקין? מנוע, גיר, שלדה? אל תקחו את ההצהרה שלו כמובן מאליו! 

בדקו את האוטו מבחוץ

בדקו את הרכב באור יום. לא בחניון, לא באפילה, לא בחושך. אין כמו מראה עיניים באור שמש טבעית. 

  1. בדקו שצבע הרכב אחיד, שהקווים ישרים. מזהים גוונים שונים? אולי  הרכב עבר תיקון פחחות. 
  2. בדקו את הצמיגים. נראים תקינים ולא בלויים? אפשר להירגע. 
בדקו את מסמכי הרכב
 
בדקו את היסטוריית הבעלויות, וודאו שהיא מתאימה למידע שמסר לכם בעל הרכב. איפה מוצאים את זה? ברישיון רכב כתוב "בעלויות קודמות".
  1. וודאו שאתם מבינים את הסימונים ברישיון – רכב חדש מסוכנות יסומן בספרות 00, רכב יש שלישית יסומן 002. 
  2. בדקו את מועד העלייה של הרכב על הכביש, זהו גם מועד הטסט הקרוב של האוטו. המידע הזה משפיע על מחירון הרכב. הרי יש הבדל בין רכב שעלה בינואר 2018 על הכביש לבין רכב שעלה בדצמבר 2018. 
  3. בדקו את הקילומטראז' שמצוין ברישיון הרכב. הנתון מעודכן במתן הרישיון, אם גובה הקילומטראז' ברכב שונה משמעותית ממה שמופיע ברישיון, זאת נורת אזהרה. 
בדקו את הרכב מבפנים

אוטו נקי זה דבר מצוין, בדיוק כמו שמישהו מנסה למכור בית ומנקה אותו ואופה עוגה כדי שיהיה ריח טוב כשהקונים מגיעים לראות את הנכס. אבל גם כשהרכב נקי במפנים חשוב לבדוק כמה דברים. 
  1. בדקו את תא הנוסעים, מתוחזק? החגורות תקינות? 
  2. פתחו את הבגאז' ותראו מה יש שם.  מצאתם מיכלי שמן ומים? זאת יכולה להיות נורת אזהרה לתקינות הרכב. 
  3. התניעו את הרכב והדליקו מזגן. הכל עובד?
  4. הריחו את הרכב, לטובת מי שנמנע מעישון, וודאו שלא עישנו ברכב.  
  5. הרימו את מכסה המנוע והציצו. נראה מצוחצח ונקי? זאת נורת אזהרה. בדיוק כמו שפותחים את התא של אבקת הכביסה במכונת הכביסה הביתית והוא נראה מלוכלך, כך גם מכסה המנוע צריך להיראות.  מלוכלך כמו שצריך להיראות מנוע שעובד.
  6. בודקים רכב ישן? בדקו את הרדיאטור ואת המים ששמים בו. המים נראים מי ברז רגילים? זאת יכולה להיות בעיה. מים רגילים בתוך הרדיאטור, יכולים לעשות נזק שיתברר כגדול מדי.
סעו ברכב

בהתאם לביטוח שיש לרכב ולרצון של בעל הרכב, צאו לסיבוב קצר. הקשיבו למנוע. אין רחשים מוזרים? הנסיעה עוברת חלק? אם כן, אתם יכולים כבר לדמיין את הנסיעה הבאה שלכם ברכב. הפעם כשהוא כבר שלכם.
הטיפים לקוחים מתוך הפודקאסט "דרייב" בשיתוף מימון ישיר ובית הפודיום. 
להאזנה מלאה לחצו כאן

הכתבה כוללת תוכן שיווקי מטעם מימון ישיר. אין בפרסום המידע משום המלצה או מתן ייעוץ, והמידע אינו מחליף היוועצות באנשי המקצוע הרלבנטיים. קבלת החלטה כלשהי על סמך האמור לעיל היא על אחריות הגולש בלבד.